„Speciális szűrési funkciók”

Általános leírás

Ön, mint rendszerünk gyakorlott felhasználója, bizonyára tapasztalta már, hogy a rendszer számos listázási /szűrési lehetőséget tartalmaz, de valószínűleg Önnel is előfordult már, hogy a beépített lehetőségeken kívül valami rendkívül speciális szűrési feltétellel szerette volna vizsgálni adatállományát. Ennek megoldására taníthatóvá tettük a rendszert, ami azt jelenti, hogy programváltoztatás nélkül meg lehet tanítani rendszerünket bármilyen, az adatbázisban fellelhető összefüggés vizsgálatára. A speciális szűrőprogramokat (EQL-eket) kollégáink külön kérésre írják, az ügyfél által kért vizsgálati összefüggésnek megfelelő, kisméretű szűrő file-t általában elektronikus úton juttatjuk el a megrendelőhöz. Ennek előnye, hogy nincs szükség programfrissítésre, csak ezt a file-t kell beimportálni rendszerünkbe. Jelenleg -2009.06.15 - több, mint 50 EQL készült el, folyamatosan töltjük fel leírásukat az oldalra.

Ecosoft Query Language

Több, korábban EQL formájában létező lekérdezésünk menet közben beépült a rendszerbe, így használata csak ezt megelőző programverzióinkban nyújt extra segítséget. Ha véletlenül olyan EQL-t próbálunk beolvasni, amely korábban beolvasásra került, nincs semmi probléma, a rendszer ezt érzékeli, és az „Új felvitel”, „Megnyitás” gomboknak nem lesz hatása, nem bővülnek új sorral a már bementett EQL-ek.

A speciális szűrési feltételek telepítéséről, használatáról a "Videók 2 - 3 percben" menüpont alatt rövid kisfilmet tekinthet meg.