IX. EcoSoftWare szakmai nap - 2015. november 17.

 

Kedves Partnerünk!

A 2015. november 17-én megtartott szakmai napunkat szeretném néhány gondolatban összefoglalni. Először is szeretném megköszönni, hogy ilyen sokan eljöttetek, megtiszteltetek minket, és a rendezvényt! Sokszor mondhattuk már, és most is újságolhatom: megint megdöntöttük az előző szakmai nap látogatottsági számát, idén 88-an voltunk, és 33 cég képviseltette magát, ami – akkor, amikor mindannyian ki sem látszunk a kötelezettségek teljesítéséből – különösen magas számot jelent.

A nap programja egy bevezető után a számlázó rendszerek auditálását végző Hunguard Kft képviselőivel indult, velük beszélgettünk. Azért kértük fel őket a beszélgetésre, mert szerettük volna, ha segítséget kapunk a következő auditokra, méghozzá olyan formában, hogy meséljék el azokat a típushibákat, sokak által elkövetett hiányosságokat, melyekből mindannyian tanulhatnánk. Noha a beszélgetés eredeti célja nem is valósult meg teljes mértékben, egy érdekes, és tanulságos összefoglalót hallhattunk Tőlük, mindemellett több kérdés is megválaszolásra került. A kérdéseket Ti tettétek fel, mi tolmácsoltuk feléjük, természetesen névtelenül.

Második napirendi pontként bemutattuk EcoSafe szolgáltatásunkat, mellyel az adatbázisotok, dokumentumaitok korszerű védelme, archiválása valósul meg. Konkrét példán keresztül mutattuk be, hogy az adatbázis (és egyéb fájlok) méretének függvényében miként nő a tárolt adatmennyiség, valamint elmondtuk, hogy a szolgáltatás költségét milyen alacsony költséggel vehetitek igénybe (erről külön hírlevelet is küldünk majd).

Rögtön ezután bemutattuk az EcoSoftWare CRM NAV számlaexport funkcióját (hivatalos nevén Adóhatósági ellenőrzési adatszolgáltatás), majd a kávé szünet szponzora, a TrioTel Kft tartotta meg prezentációját a TrioPhone alkalmazásról, mint kiváló ügyfélmegtartó erőről. A bemutató végén az elhangzottakról tettek fel kérdéseket, melyeket ajándékokért válaszolhattunk meg.

A kávé szünet után, illetve a program pontjai közé ékelődve is több alkalommal felolvastunk Nektek olyan hozzánk eljuttatott kérdéseket, melyet tanulságosnak véltünk, és szerettük volna bemutatni a válaszokat, megoldásokat. Úgy gondolom, ez a program egyik leghasznosabb része, mert olyan fogásokat sajátíthatunk el, mely jelentősen megkönnyíti a mindennapi munkavégzést. Összesen 35 kérdést beszéltünk át.

Bemutattunk olyan lehetőségeket, melyeket tulajdonképpen bárki alkalmazhatna, de úgy látjuk, hogy még nincsenek a köztudatban. Ilyen volt pl. a CRM rendszerünk ügyfélmegkeresés funkciója, akciókezelése, de beszéltünk a rendszerbe fejlesztett új listázókról, és az új aláírás kezelésről is.

Utána ebédeltünk, majd a tavaly megkezdett „riport” programponttal folytattuk a szakmai napot, melyben a szakma egy-egy régi motorosával beszélgetünk, hogy az újdonságok, aktualitások mellett egy kis visszapillantásban halljunk egy kicsit a régi időkről is. Idei riportalanyunk a Primcom Kft ügyvezetője, Berczi Sándor volt.

A rövid beszélgetés után ismét vendégelőadás következett, a HFC Technics előadásában GPON és kapcsolódó szolgáltatásokról hallhattunk.

A nap utolsó nagyobb lélegzetvételű témaköre a jövő januártól életbe lépő ÁFA törvényváltozás volt. Bemutattuk, miként működik az EcoSoftWare CRM a változásnak megfelelően, konkrét példákon keresztül kitértünk az egyes esetekre, mindemellett felhívtuk szíves figyelmeteket arra is, hogy az eddig alkalmazott számlázási szokásaitokat érdemes átgondolni a jövő évtől, hiszen az ÁFA bevallásotokat nagymértékben befolyásolja. A rendezvény végén átadtuk a szakmai továbbképzésről szóló okleveleket. Most is készült néhány fotó is.

A 10 órától 16 óráig tartó IX. EcoSoftWare szakmai napon sok szó esett a programhasználatról, egy kicsit kitekintettünk műszaki vonalon, és elmélyedtünk a könyvelés rejtelmeiben is. Bízunk benne, hogy jól éreztétek magatokat, hasznosnak és eredményesnek ítéltétek meg a részvételt, és eljöttök legközelebb is. Aki pedig idén hiányzott, jövőre ne engedje meg magának ezt a luxust! Várunk Benneteket a jubileumi X. EcoSoftWare szakmai napon is.

Köszönjük a rendezvény támogatóinak, hogy hozzájárultak a rendezvény sikeréhez!

     

Tóth Zoltán

Az EcoSoftWare csapata